Volgens het boekje…

Ik stelde mezelf steeds de vraag; is dit het? Is dit alles wat er uit mijn leven te halen is? Alles ging zoals het zou moeten gaan in mijn leven, volgens het boekje, passend in het plaatje. Ik nam er jarenlang genoegen mee om ‘zoals het hoort’ te leven. Toch, naarmate de jaren verstreken ging ik steeds meer beseffen dat ik niet het leven leefde wat ik wilde leven, dat ik verlangde naar mijn eigen boekje schrijven…

Meer en meer werd ik me er van bewust dat het niet mijn boekje noch mijn plaatje was dus ging ik op zoek. Op zoek naar meer en op zoek naar antwoorden die ik niet echt vond. Het was vooral de zoektocht naar mezelf, naar mijn verlangens en of ik bereid was deze in vervulling te laten gaan. Mijn waarheid is ook dat dit de essentie van ons mensenleven is: het mogen laten Zijn van onze verlangens en deze waar maken indien wij dat willen. In essentie bestaan geen taboes, hokjes en oordelen of overtuigingen. In essentie zijn wij allen verbonden vanuit liefde…

Alles is liefde

Ik volgde studies en workshops, bezocht lezingen en events, nam stof in me op uit boeken waarin het allemaal over hetzelfde ging, namelijk over alles wat we met ons blote oog niet kunnen waarnemen, de kracht hiervan en most important of all: over zelfliefde. Op mijn pad ontdekte ik hoe geprogrammeerd ik was om de waarheden te leven die niet van mij waren. Overtuigingen en patronen… Ik leerde mezelf kennen, mijn verlangens en waarheden, maar ook waar ik van afgesneden was. Ergens besloot ik het roer om te gooien. Ik begon mezelf weer te zien, de sensuele vrouw in mezelf en ik begon met deze energie van pleasure samen te werken, te creeren. En ergens op dat pad voelde het alsof ik opnieuw geboren was.

Jarenlang gaf ik zelf workshops en meditaties en in mijn dagelijks werk als begeleider van mensen met geestelijke en/of lichamelijke beperkingen en ook als zelfstandig schoonheidsspecialiste en masseuse, ontdekte ik hoe heerlijk ik het vind en hoe verrijkend het voelt om me te verbinden door mijn handen en lichaam met de ander. Om iemand aan te raken zowel fysiek als mentaal en hem mee op te tillen naar een nieuw level van bestaan. Met mijn handen en lijf nabijheid bieden, ontspanning kunnen geven en heling laten ontstaan. Voor mij voelt het als mijn roeping om met mijn intuïtie en in mijn safe space iemand tot bloei te zien komen. Altijd samen vanuit verbinding. De roeping in beroep om iemand die, vanuit deze staat van complete overgave en ontspanning mij zijn of haar vertrouwen schenkt en graag wil ontdekken, zichzelf wil leren kennen op een speelse en liefdevolle wijze, zich letterlijk bloot geeft te mogen begeleiden om vanuit hier te ervaren dat alles er mag zijn in het leven, duister en licht en dat alles mogelijk is.

De liefde en compassie voor zichzelf terug te vinden en hiermee mogen en durven spelen, samen met sensuele seksuele energie, waarmee de horizon verbreed wordt en grenzen worden verlegd. Of dat nu door middel van een sensuele massage is of een BDSM sessie. Voor mij zijn het beide mooie en speelse methodes die veel in beweging kunnen brengen en om zo dichter bij je eigen kern te komen. Deze seksuele energie opent en is opbouwend en creërend. Het geeft de veiligheid om het donker in te gaan, het laat mij mijn intuïtie volgen, waardoor ik me vrij voel om mijn waarheid te leven. Vandaar dat ik er graag mee werk en haar in alles wat ik doe meeneem. Verlangens mogen nu gehoord en gezien worden, dat wat verborgen was mag aan het licht komen en ze mogen zelfs worden geleefd en waarheid worden.

En het mag sensueel en erotisch, zonder verwachting en zonder oordeel.

Op mijn eigen reis van ontdekken en spelen met seksualiteit ervaar ik zelf hoe rakend en helend deze energie kan zijn. Het gaat altijd om die reis naar binnen en dan maakt het niet uit welke methode de voorkeur heeft. Ik geloof in gelijkwaardigheid in alles, het duister heeft evenveel kracht als het licht en vanuit die gedachte is voor mij pijn net zo waardevol als de zachte aanraking, want achter beide zit een boodschap, beide biedt een uitnodiging tot groei.

Dat is de reden waarom ik graag speel met contrast, niet vanuit oordeel maar vanuit nieuwsgierigheid. Het gaat steeds om het ervaren en niets minder dan dat. Dat is de reden waarom ik werk met de energie van BDSM en sensualiteit, omdat beide de meest krachtige energie dragen, de energie van het leven, de energie van seks. 

Mijn wens voor dit leven: het maximale eruit halen, sterven met een smile op mijn gezicht van oor tot oor en op mijn sterfbed zingen “I did it my way!”

Mijn wens voor jou in verbinding met jou: Dat ik jou mag openen, dat ik jou mag dragen in mijn eigen sacred en safe space. Dat mijn aanrakingen op welke wijze dan ook jou mogen beroeren, dat je mag genieten en op weg mag gaan naar heel-wording. Dat ik jouw gids mag zijn op jouw reis naar binnen en jou thuis mag brengen in jouw eigen tempel.

Verlangens belicht en bevrijd

Muren mogen afgebroken
Taboes mogen belicht
Overtuigingen mogen losgelaten
Verlangens mogen waarheid worden…

En hoe kan dat mooier dan met seksuele energie? De energie die het meest scheppend is en zowel licht als duister kan zijn. De energie die de schaduw van onder meer schaamte en schuld nog met zich mee draagt en die ons volledig kan laten openen of in een keer doen dicht klappen.

De energie van plezier en liefde
De energie van speelsheid en creatie
De energie van waar wij allen uit zijn ontstaan
Kwetsbaar en verlangend, brandend en intens

Het is het allemaal en we mogen het allemaal toelaten zodat we erdoor kunnen groeien vanuit plezier.

Open, overgave, vertrouwen, veilig en vernieuwend, warm en gedragen. Dat zijn sleutelwoorden in mijn sessies en trajecten, sleutelwoorden in de ontmoetingen met mij waarin het verlangen altijd centraal staat want in het verlangen bevindt zich de poort waar we met z’n allen naartoe willen en ook steeds naar onderweg zijn. Vrijheid is het woord wat daarbij hoort…

Het grootste verlangen in alles

Mijn missie, mijn doel en mijn verlangen om de mens waarmee ik me mag verbinden dan ook dichter hier naartoe te begeleiden en om het voorbeeldplaatje, hokje of patroon dat ons voorgehouden wordt los te laten stukje bij beetje en zichzelf in zijn of haar eigen waarheid te gaan vinden.

Want het mag volgens je eigen boekje, je mag je eigen plaatje inkleuren, ook buiten de lijntjes, graag buiten de lijntjes. Spannend, eng? Ja! Maar elke keer ervaar ik zelf dat het spannend mag zijn. Als je openstaat voor ontwikkeling en groei dan nodig ik je uit in mijn warme energie zonder oordeel.
Huilen, schreeuwen, pijn, spelen, voelen, openen, lachen, het is veilig, altijd.

Je zult als herboren huiswaarts keren.

 

In liefde, Petra

Anna was haar naam…

Lang vervlogen tijden
Vrouw volledig in haar kracht
Mogen zijn zonder hoeven strijden
Mensen ontwaken als zij lacht

Voorbij aan waanzin van slecht en goed
Haar missie uitdragen was haar werk
En dat deed zij meer dan goed.
Langs oordeel, schaamte en schuld
Dat wat zij met de ander deelde maakte de ander opnieuw vervuld, krachtig en sterk.

Liefde was en is de sleutel van wat zij deed en nog steeds doet.
Open en met zachtheid en uit ‘het moet’.

Ik kan haar adem voelen als ik aan haar denk.
In lang vervlogen tijden was zij als een Gods geschenk.

Anna was de naam waar zij naar luisterde.
In haar nabijheid werd de mens zacht als Anna zachtjes fluisterde.

Haar aanraking maakte weer heel wat in velen was gebroken.
Haar gave maakte haar tot een fonkelend juweel, dat is waar.
In lang vervlogen tijden was haar gave totaal niet raar.

Toch in de ogen van een ander had Anna teveel macht.
Door de ogen van de ander werd zij verloochend en veracht.

Besmeurd met vuil werd haar naam.
Egoïsme nam het over en Anna wist dat ze moest gaan.

In lang vervlogen tijden…
Anna is terug
Ik kon haar horen zeggen:
“Petra geen tijd meer te verliezen, nu mag het vlug.
Het tij moet gaan keren. Het mag los, het mag gaan.
De strijd om macht door de hoge heren, het is geen oplossing, neem dat maar van mij aan.
In bezinning en Liefde zit nog steeds de ware kracht.
Dat was en is mijn werk zo liefdevol en zacht. Ontdoe mijn naam van vuil en vies en geef mij terug wat mij behoort, maak mij weer opnieuw sterk.
En ik zal mijn werk weer doen, dat is wat ik beloof hier en nu en waar ik op zweer
Geef mij terug wat mij behoort, geef mij terug mijn naam en eer.

Lieve Petra, energie is wat ik nu ben
En ik stroom ook door jou aderen en bloed en de vraag wat ik jouw stel:
Zet mijn werk voort en verbreek het besmeurde en bevuilde koord.
Want jij weet hoe het moet, jij kent mij Anna maar al te goed.
Mijn missie uitdragen, daarvoor ben jij de juiste vrouw
Zo zacht en sterk, ik vraag het je: doe alsjeblieft mijn werk! Petra ik vraag het jou.

En nu zit ik hier
Schrijf Anna‘s woorden op het papier.

Ik laat me zakken en voel: wie was zij?
Ik kan het niet helpen en denk ook: en waarom koos zij mij?

Tranen dienen zich aan als ik me ineens realiseer,
Ze is terug en hervat haar missie en vraagt om het herstellen van haar eer.
Haar werk was liefde verspreiden,
met de meest zuivere intentie om zo de mens naar een hoger niveau te begeleiden.

Ik voel een schokje in mijn lijf en hoor even mijn gesnik
En dan komt ineens het besef Anna…dat…ben…ik.

De Priesteres
De Heilige Hoer
De Sacred Slut

Ze stromen door Anna en door mij
Aan schaamte, oordeel, schuld en besmetting gaan we beide voorbij.

Ik geef haar terug wat haar behoort
Haar belichaming is wat ik doen mag
Voor ieder op hun weg naar eigen-liefde en bezielde eigen kracht.

In vertrouwen op een mooier bestaan voor ieder leven
Dat is wat Anna de mensheid uit grond van haar hart wil geven.

Haar bestaan is haar Levens recht
En zij gaat er mee vanaf nu mee verder open en zonder gevecht.

‘De Verlosser’ is de betekenis van haar naam.
Ze pakt het terug door mij heen, vult haar missie in en vanaf nu weer zonder schuld en blaam…